BT Centre HQ

From a challenging brief to instant results

Eye-catching interiors and digital screens from Linney helped Compass Group drive an 11% uplift in sales within a week at re-fuel areas it runs for BT.

Artisan Café counter

The challenge:

BT Centre HQ, with around 3,000 employees, lies in the heart of London – famous for its strong café culture. To compete with the variety of nearby coffee shops and restaurants, we were tasked to help with an interior refit for the three re-fuel areas available to staff.

Appetising service in the restaurant foyer

The idea:

Working to refit and reinvigorate each area, we developed attractive new interiors with user-friendly layouts, providing concepts, artwork and all material specifications. A wall feature within the first-floor restaurant, a sculptural design piece, would attract staff and differentiate itself from the two cafés. Digital screens would provide dynamic messaging about what was on sale each day and at key points throughout it – breakfast, lunch and snack times.

The result:

With the refit completed, the three areas now have a refreshed and contemporary look. The ‘spoon’ wall provides an eye-catching and dramatic feature in the restaurant entrance; 368 spoons were given an orange lacquer finish which tied in with the restaurant’s heat lamps. The digital screens are dynamic yet work in harmony with the design of each area.

Ground Floor Café

Heat lamps in-situ