BrightHouse digital concept store

The challenge:

BrightHouse is the UK’s leading weekly payment store. With a wide product range available through a printed catalogue and online, limited space means they can only showcase an edited range of products in store.

The challenge was to create a new concept digital-first store that removed products entirely from display, allowing BrightHouse to drive cost efficiencies throughout their network.

The idea:

Our solution involved replacing product with digital screen technology, using digital window displays to drive footfall and sales. Reinterpreting the BrightHouse format allowed us to re-zone the store, developing twin customer journeys for new and existing customers.

The new format gave us licence to use the brand’s assets in a fresh way, transforming the customer experience not just with a new layout, but using clean, bold colours and graphics, and contemporary furnishings and lighting through the store.

As well as installing new digital signage, we created screen content adapted from our traditional point of sale material for the brand, to highlight the benefits of BrightHouse as well as special offers and campaigns. We’re monitoring performance of the digital displays using the Quividi audience measurement platform.

Now customers can browse the full range in comfortable lounge-style meeting areas and complete their credit agreements in neat privacy booths where they can discuss any sensitive financial information in more comfort.

The result:

The fresh new store layout and customer experience was an immediate hit with customers and staff. With the trial set to run to the end of the year, we’re collecting sales and footfall data to get a full picture of the success of the project.